Se vores seneste kontrolrapporter her:  

Om os


Kort fortalt om os

Her kan du læse om, hvordan Mobilmost blev til, og hvilke arbejdsområder vi hver især dækker i vores lille virksomhed.

Mobilmost blev stifte i foråret 2013, ejes af Anders Borgaard og Claus Sørensen, og har hjemsted i Skive.
Vi vil med vores mobile mosteri give den almindelige forbruger og lokale plantager mulighed for at få deres æbler mostet lokalt.

Vores Vision

Vores vision er at udbrede den koldpressede most til hele Danmark. Vi er begge forældre til børn i alderen 4-11 år, og optaget af, hvilke råvarer vi køber, forarbejder i vores private køkkener og sidst byder vores børn.
Ligeledes er vi inspireret af børnenes nysgerrighed omkring hvor maden kommer fra, og hvordan den bliver til.
Det synliggøres i høj grad over for forbrugeren hvordan en kvalitetsmost bliver til i processen fra jord til bord.

Når mosteriet flyttes ud i kundens plantage eller besøger storbyens torvemarked går det op for kunderne (især de helt små), at der er mennesker bag et hvert produkt, og at der sker en forarbejdning før produktet finder vej til butikshylderne.

Der står æbletræer i næsten alle haver i Danmark..
Hvem har ikke oplevet at en del af den frugt de skal plukke, falder af træerne af sig selv, er ramt af skurv, er deforme og kan derfor ikke bruges som almindelige spiseæbler. Alternativet til blot at smide den nedfaldne og deforme frugt ud, er at moste æblerne til velsmagende frisk most som derigennem bliver til at attraktivt produkt som alle vil elske.

Der er undersøgelser der viser, at der er æbler for omkring 50 mio. kr. som ligger og rådner op i private haver – dem vil vi gerne moste for jer.

Anders’s historie

Anders blev student i 1995, og trængte til en længere pause fra bøgerne. Derfor tog han job på Ørbæk Mostfabrik fra 1995-2000, hvor han gennem årene arbejde sig op til at have ansvar for den “flydende” afdeling, som bestod af presning af diverse frugter, pasteurisering, sterilisering af tanke, og tapperi.

Med tiden savnede hjernen dog udfordringer, og Anders startede på lærerseminariet.
Herfra gik vejen forbi Brårup Skole og siden til Ungdommens Uddannelsesvejledning i Skive. Tanken om at drive et mindre mosteri har siden været en drøm, som nu er realiseret.

Anders håndterer al kommunikation via hjemmeside, Facebook og Google. Det er også Anders, der svarer på de fleste spørgsmål, planlægger turplan og vores andre ruter gennem landet, når vi er på besøg i plantager.

Claus’s historie

Claus blev faglært landmand i 1996 og har arbejdet 7 år ved landbruget.
I 2001 blev han færdiguddannet landbrugstekniker med økonomi som speciale og har siden arbejdet på Landbo Limfjord. Drømmen om at blive selvstændig landmand har levet i mange år, men blev ikke udlevet pga. dårlig indtjening i erhvervet generelt.

Claus står for alt med økonomi.Mobilmost A/S | c/o Claus Sørensen | Granvænget 33 | 7800 Skive | Tlf: (+45) 30 29 72 81 | Email: info@mobilmost.dk | Cvr: 3522 5730