KORT FORTALT OM OS

Mobilmost blev stiftet i foråret 2013 og ejes af Anders Borgaard og Claus Sørensen, der begge bor i Skive. Vi vil med vores mobile mosteri give den almindelige forbruger og lokale plantager mulighed for at få deres æbler mostet lokalt.

Anders er uddannet folkeskolelærer og uddannelsesvejleder, men har efter 15 år sagt farvel til det faste arbejde. Han er nu beskæftiget på fuld tid i Mobilmost.
Anders vedligeholder hjemmesiden og besvarer alle mailhenvendelser samt opstart af nye kunder. Det er også Anders der lægger turplanen.

Claus er uddannet landmand og landbrugstekniker med økonomi som speciale og arbejder ca ½ tid hos revisionsfirmaet Fjordland.
Claus står for alt med økonomi.

STORM P OG GEORG GEORGLØS

Ud over glæden ved mad og manuelt arbejde har det været sjovt at udvikle vores to mosterier til de to effektive produktionsapparater de er i dag. Det har taget os 8 år at få udviklet de helt rigtige tekniske løsninger, der øger vores flow og gør arbejdet mindre slidsomt. Vores lokale smed, Erik, og hans super dygtige mandskab fra Skive Smedie & Maskinteknik har båret vores idéer i mål, og må tage en stor del af æren for vores mosterier, som vi er meget stolte af.

Har du interesse for det tekniske er vi derfor et besøg værd. Vi fortæller meget gerne om tilblivelsen af vores forretning og mosteprocessen, og du behøver bestemt ikke at have æbler med for at få en god oplevelse.

VI ELSKER MAD – IKKE MADSPILD

Vi er begge meget glade for mad og er optaget af, hvilke råvarer vi køber, forarbejder og i sidste ende sætter til livs. Processen fra jord til bord. Denne proces bliver meget tydelig når vi producerer æblemost.

Når mosteriet flyttes ud i en æbleplantage eller besøger storbyens torvemarked går det op for kunderne (især de helt små), at der er mennesker bag et hvert produkt, og at der sker en forarbejdning før produktet finder vej til butikshylderne.

Der står æbletræer i næsten alle haver i Danmark.
Hvem har ikke oplevet at en del af den frugt de skal plukke, falder af træerne af sig selv, er ramt af skurv, er deforme og kan derfor ikke bruges som almindelige spiseæbler. Alternativet til blot at smide den nedfaldne og deforme frugt ud, er at moste æblerne til velsmagende frisk most som derigennem bliver til at attraktivt produkt som alle vil elske.

Der er undersøgelser der viser, at der er æbler for omkring 50 mio. kr., som ligger og rådner op i private haver – dem vil vi gerne moste for jer.