Så mød op hos os – vi presser æblerne og pasteuriserer mosten efterfølgende, så den kan holde sig et år. Du skal mindst medbringe 50 kg. Det lyder måske af meget, men et gammelt æbletræ giver nemt over 100 kg æbler.
Alle slags æbler kan bruges. Både sure og søde. Nogen foretrækker det ene – andre det andet. En blanding af lidt af hvert går du sjældent fejl af.
Særligt vigtigt er det, at æblerne er pæne og rene, når de skal bruges til most. Det er en stor misforståelse, at halvrådne æbler kan laves til god most. Nedfaldsfrugt er ok, men ingen råd i æblerne. Hvis du er uheldig, kan råd indeholde stoffet patulin, som kan være kræftfremkaldende. Det kan opstå i nedfaldsæbler eller under lagring. Undgå at skære rådpletter fra, men kasser hele æblet. Bliver den beskyttende æbleskal brudt, er der fri adgang til bakterier i æblekødet. En rigtig grov regel siger: Vil du putte æblet i munden, er det godt til most.
Forarbejdet op til besøg hos os: Ca. 14 dage før, kigger du til æbletræet en gang om dagen, og samler nedfaldsfrugten sammen – skyl den ren for skidt, om nødvendigt. Opbevar dine æbler mørkt og køligt og aldrig i lukkede plastikposer! Et par dage før, plukkes de sidste æbler ned af træet.
Opstarterne i mosteprocessen er tidskrævende og dyre for os, så i forbindelse med en generel prisstigning på vores produkt, har vi indført et startgebyr på 100,- pr. portion. Vi håber selvfølgelig, at det kun giver anledning til, at I kommer med flere æbler pr. maskinstart. Vi er på ingen måde kede af små portioner, men slå jer endelig sammen, hvis I ønsker at dele startgebyret. Vi laver gerne 2 forskellige slags etiketter, hvis fx to familier slår sig sammen om en opstart.
Uanset hvor mange æbler du har med, er der et startgebyr pr. portion på 100,-
Du kan betale kontant eller med Mobilpay.